Fun facts

Sitter vid datorn och ska skriva mitt projektarbete, det är svårt. Och alldeles för lätt att halka in på andra saker. Idag surfade jag på skolans hemsida, då kändes det i alla fall inte lika oansvarigt. Den har ju i alla fall med skolarbete att göra.
Hursomhelst, Päran brukar påpeka att jag tuggar alldeles för mycket tuggummi, så det kan vi inte heller köpa hem för då “äter” jag bara upp det direkt. Tuggummi och fil alltså. Jag är så wild!
Men nu när jag halkade runt på internet hittade jag en intressant notis i en frågespalt, den kan i alla fall försvara en promille av mitt tuggande:

Pigg av att tugga tuggummi?
Fråga: Stämmer det att barn i klassrum lär sig bättre och blir mer alerta om de får tugga tuggummi under lektionerna?
/ Ingela Kémi

Svar: Forskning på unga studenter, inte barn, bekräftar att tuggummituggande leder till ökad uppmärksamhet och vakenhetsgrad och högre sinnesstämning, men inte bättre minnesförmåga. Detta kan bero på den motoriska aktiviteten i sig, men tuggandet leder också till ökad frisättning av signalsubstansen serotonin samt mer blod till hjärnan, vilket förbättrar syresättningen. Så blir man trött mot slutet av ett långt prov, kan det vara en bra idé att tugga tuggummi för att öka vakenheten.
/ Mats Trulsson, professor i oral rehabilitering

Källa: http://ki.se/forskning/fraga-forskaren

Ha!
För övrigt anser jag att tuggummi- utbudet i Sverige är mediokert. Är Bubblemint det galnaste vi kan komma på? Mer glass och efterättssmaker åt svenska folket!

IMG_0278-0
Bilden är lånad från internetet som jag inte surfar så mycket på. (Dessert Delights finns såklart i mitt älskade Amerika.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s